Alarmsysteem met Meldkamer

Als er door de verzekeraar een Borg eis is gesteld dan bent u verplicht uw alarmsysteem te laten doormelden naar een bemande meldkamer.

Ook hierin zijn verschillende classificaties.

alarmsysteem met meldkamer

Risicoklasse 2 heeft vaak voldoende aan een doormelding via een telefoonlijn of internet met een UPS als back-up voor het geval uw router uitvalt door een stroomstoring.

In de hogere risicoklasse ’s wordt een dubbele doormelding gevraagd. Dit betekent dat er een doormelding is via bijvoorbeeld internet met als back up een doormelding via GPRS. Hierdoor is er een dubbele veiligheid en is er een grotere kans dat er na een sabotage toch contact blijft met de meldkamer.

Als laatste worden er nog eisen gesteld aan de wijzen van reageren na een alarmmelding. Dit kan zijn naar alleen een mobiele telefoon, een sleutelhouder, maar bijvoorbeeld ook naar een erkende particuliere bewakingsdienst.

In de lagere risicoklasse ’s is de alarmopvolging door een bewakingsdienst geen verplichting. Toch is het voor veel ondernemers een rustig gevoel dat ze zelf ’s Nachts niet naar het bedrijf toe hoeven om te controleren wat er exact aan de hand is.

Meestal is de melding vals maar het kan natuurlijk ook een keer raak zijn. Inbrekers maken regelmatig misbruik van een alarmmelding door zich bijvoorbeeld na de controle te laten insluiten. Daarnaast wordt er tegenwoordig helaas veel gebruik gemaakt van geweld, al dan niet met bedreiging door vuurwapens. De beveiligingsdienst heeft opgeleide mensen die deze taken van de ondernemer overnemen, het systeem bij een vals alarm resetten en ervoor zorgen dat alles weer in orde is. Zo kunt u zelf als ondernemer gerust blijven slapen.

Op de site http://www.vs-beveiliging.nl/alarmsystemen/ vindt u meer informatie.

2 Antwoorden

  1. […] meldkamers voor alarmsystemen zijn bemand. Dat betekent dat daar continu mensen zitten die uw bedrijf in de gaten houden. Zodra er ook maar […]

  2. […] Wilt u geen abonnementen dan kunt u ervoor kiezen het alarmsysteem te laten doormelden naar uw mobiele telefoon. Er moet dan in het alarmsysteem wel een zogenaamde GPRS/GSM kiezer worden geplaatst. Deze zorgt ervoor dat het alarmsysteem naar uw mobiele telefoon kan bellen. OP het moment dat er een alarm is zult u gebeld worden of een push melding ontvangen. Het nadeel van deze optie is uiteraard dat uw mobiele telefoon aan moet staan, vol moet zijn, niet op stil mag staan en u moet signaal hebben. Is er één van bovenstaande zaken aan de hand dan bent u niet bereikbaar en kunt u niet reageren en dan is een meldkamer beter. […]

Laat een reactie achter